Kek ve pastalarda sos olarak kullanılır. Karadutun içinde A, B, C, E ve K vitaminleri ve sodyum, potasyum, niasin ve tiamin gibi yararlı mineraller ve maddeler bulunuyor. Tüm bu yararlı maddeler hatırı sayılır miktarda bulunduğu için de karadut, vücudumuza birçok fayda sağlayabiliyor. Özellikle içerdiği potasyum sayesinde kötü kolesterolle baş etmede en büyük ve en doğal yardımcılarımızdan olabileceği söylenen karadut, mevsimi de yaklaşırken bol bol tüketmemiz gereken meyveler arasında başı çekiyor. – Kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltıyor, kalp sağlığını koruyor – Karadut, C vitamini bakımından zengin olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor -Karadut, kansızlık sorunu olanlara da destek oluyor – Karadut, vücudu birçok kanser türüne yakalanma riskinden koruyor, var olan hastalıkların iyileşmesine destek oluyor – Karadut sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, kabızlık sorununun hızla geçmesini sağlıyor -Karadut cildin yumuşacık ve pırıl pırıl olmasını sağlıyor, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor. İçindeki A, E ve K vitaminleri başta olmak üzere sahip olduğu tüm yararlı maddelerle karadut, yalnızca iç organlarımıza değil cildimize de iyi geliyor. Vitaminlerle hücrelerimizin sağlıkla işlemesini sağlıyor, güçlü antioksidan özelliğiyle hücrelerimizin temizlenmesine ve yenilenmesine destek oluyor. Karadut, bu özellikleri nedeniyle yaşlanma karşıtı meyveler arasında da yerini alıyor. Doğal olarak daha ışıl ışıl, yumuşak ve sağlıklı bir cilt sağlıyor. Mis.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.